Шокиращи кадри на насилие в детска градина!

01.02.2018 16:57 1320 Коментари:1 / Добави коментар България

Скандален клип, който показва как учителка тормози деца в детска градина в Бургас, бе разпространен в социалните мрежи. На кадрите се вижда как възпитателка удря децата, крещи им, нарича ги „лигльовци”, „тъпунгери”.

Клипът е заснет от скрита камера на родител, след като учители са настояли в детската градина да не бъде поставяно видеонаблюдение. Бити деца пък показвали симптоми на стрес.

Случката се разиграва в детска градина „Брезичка”, в бургаския комплекс „Славейков”, а герой в грозните сцени е възпитателката Милена Иванова. Родители настояха за уволнение на двете възпитателки и дисциплинарно наказание на помощник възпитателя. По случая е сезирана прокуратурата и „Закрила на детето” в Бургас.

„Целият треперя откакто съм го видял видеото, на 4 години и половина е дъщеря ми и аз никога не съм я удрял. И изведнъж виждам, че станала героиня в някакъв клип, в който тя стои отстрани и някой вика крещи и я удря и не мога да разбера защо”, сподели Димитър Димитров, родител на ударено от възпитателката момиченце.

„Милена Иванова, която е основно на клипа, плачеше по телефона и сутринта в 7 часа прати майка си да си подаде молбата за напускане. Другата учителка Светла Петрова е тук на работа, обезпокоени са всички”, заяви директорът на ОДЗ „Брезичка” Събка Недева.

„Шамарите… няма шамари, а за пръчката - правим танц с 21 пръчки, това е мъжки танц и това е репетиция, даже се вижда на телевизора как децата гледат, ние показваме стъпките. Това просто е прецедент”, заяви другата възпитателка Светла Петрова. По всяка вероятност обаче и тя ще бъде освободена от длъжност.

„За мен е недопустимо такова отношение към децата, недопустимо! Страшното е, че целият екип са били в момента в детската градина, и двете учителки и помощник възпитателката. И ако госпожа Иванова е главно действащо лице, те другите са присъствали там. За мен това е скандално, просто те също приемат начина на отношение към децата”, категорична е Веселина Таралова, Директор на Дирекция "Образование и демографски въпроси" към община Бургас.

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали, показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца, съобщиха междувременно от прокуратурата. Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР – Бургас и Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ Бургас.

В хода на проверката трябва да бъде установено на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), извършили противозаконните действия, нарушаващи телесната неприкосновеност на малолетните, кои са децата.

Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директорът на детската градина с оглед предмета на проверката. На Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ е разпоредено да изготви доклад в срок от 10 дни.

Тагове: деца насилие
Споделете в:

Коментари

1
0
Ice02.02.2018

Цлият персонал в всички детски градини знае какво се случва, обаче се правят на ударени!

Топ новини

40-годишен дилър е задържан в Пазарджик
24.08.2019 13:04 829
40-годишен дилър е задържан в Пазарджик

Дилър на наркотици е задържан от служители на сектор „Противодействие на кр...

Полицията с проверки за незаконна търговия
24.08.2019 12:36 841
Полицията с проверки за незаконна търговия

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ п...

Продължава гасенето на сметището във Велинград
24.08.2019 12:21 131
Продължава гасенето на сметището във Велинград

И днес продължават действията по обезопасяване на сметището във Велинград. Както ...

ТМ+

Какво дава кафето на хората?
23.08.2019 09:04 315 TM +
Какво дава кафето на хората?

Кафето е основна част от ежедневието за мнозина. Докато някои започват деня си с ...

Пълните хора понасят жегите по-добре
21.08.2019 11:23 236 Човек
Пълните хора понасят жегите по-добре

Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на необичайна топлина, т...

Ако се чувствате потиснати - отидете в парка
20.08.2019 12:02 144 Човек
Ако се чувствате потиснати - отидете в парка

Ако живеете в града и се чувствате тъжен, идете в близкия парк. Този съвет дават ...

Учени: Горещите вълни ще стават все по-дълги и по-смъртоносни
20.08.2019 09:52 483 TM +
Учени: Горещите вълни ще стават все по-дълги и по-смъртоносни

Летата в Северното полукълбо ще бъдат с опасно по-дълги горещи вълни, суши и дъжд...