29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Представителен танцов състав Чавдар представя годишния си концерт

На 22 юни от 18:30 ч. в ДКТ „Константин Величков“ представителен танцов състав „Чавдар“ ще представи годишната си продукция. Тази година с концертът ще се отбележат и 10 години творческа дейност на Иван Андров. Съставът ще изпрати и своите абитуриенти.

Чавдарци  участват на най-престижните конкурси в България и по света. Наскоро се завърнаха от Северен Кипър, където създадоха много нови приятелства, спечелиха сърцата на публиката и уважението на организаторите.

А през изминалият уикенд Чавдар донесе 3 награди от  XV конкурс за „Голямата танцова награда 2023“ организиран от Сдружението на танцовите дейци.

 – Първо място за възрастова група от 14-18 години.

 – Награда за костюм

– Награда на алтернативното жури. Наградата се дава за първи път, а журито е съставено от ученици от хореографски паралелки.

***
„Чавдар“ е сред най-старите танцови състави в България, вече на цели 77 години. С голямо богатство от танци, обхващащи всички области в родината ни.  От изключително значение за формацията е да съхрани и предаде стила и автентичността на българските народни ритми, чрез музиката и изпълненията на танците, като държи да се покаже отличаващия стил и характер на съответната етнографска област.  

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии