27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

15-годишно момиче се удави в напоителен канал

Напоителният канал „Алеко Потока“ преминава на няколко километра от пазарджишкото село Црънча. Именно там група от деца и техни близки се събрали в следобедните часове на 11 юни, когато 15-годишно момиче паднало във водите на канала и се удавило.

Момичето и неговите близки вероятно са отишли да берат череши в градина близо до канала. Според кмета на Црънча не е типично хора да се събират в близост до водното съоръжение.

На места водата в канала е дълбока до 5 метра, стените са отвестни и хлъзгави, и човек, попаднал в канала може да се спаси много трудно, когато течението го повлече, сподели Красимир Георгиев от Водно-спасителната служба на БЧК в Пазарджик. А и придружителите на момичета вероятно не са знаели, че по дължината на напоителните канали през определени метри има стълби, които са възможност да се излезе или да се влезе за помощ.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии