36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

581 ракети са изстреляни срещу градоносни облаци през изминалото денонощие

Валеж от град в защитаваната чрез ракетен способ територия е регистриран в областите Стара Загора, Сливен, Монтана, Враца и Плевен

581 ракети са изстреляни срещу градоносни облаци през изминалото денонощие в страната, съобщават от Изпълнителна агенция „Борба с градушките“.

Валеж от град в защитаваната чрез ракетен способ територия е регистриран в областите Стара Загора, Сливен, Монтана, Враца и Плевен. С 313 ракети са били обработени 7 облачни клетки от ракетните площадки на Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ в Южна България.

В Северна България са изстреляни 268 ракети. С тях са били обработени 14 облачни клетки.

На 12 юни е извършена и противоградова защита чрез самолетен способ над областите Ловеч, Велико Търново, Търговище и Шумен. Два от трите самолета са изстреляли 54 шпули и са обработени три градоопасни клетки.

От началото на активния сезон по противоградова защита, който стартира на 10 април, до момента на територията на страната са проведени 141 въздействия, обработени са 516 градоопасни облака и са били изстреляни 8549 ракети в териториите, защитавани от ракетен способ. В Южна България са изстреляни общо 5340 ракети, а в Северна България 3209.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии