13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Баскетболната общност в Пазарджик с празник „Без Бариери!“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Без Бариери!“ е събитие, което е част от проекта „Специален отбор във всеки град!“

На 10 април 2024 г. от 17:30 ч., гр. Пазарджик ще е домакин на баскетболния празник под наслов „Без Бариери!“, предназначен за хора със специални потребности. Събитието ще се проведе в зала „Иван Сименов“ и се организира с помощта на Община Пазарджик и кмета на града, г-н Петър Куленски.

Без Бариери!“ е събитие, което е част от проекта „Специален отбор във всеки град!“, споделя организаторът и треньор по баскетбол на деца със специални потребности, Тина Димитрова. „Първият такъв беше създаден в Пловдив, след това последваха два в София, единият от които в НСА. „Специален отбор гр. Пазарджик“ се появи на 10 януари 2024 г. благодарение на БК Хебър-Пазарджик. Започнахме с 8-9 младежи, а вече сме около 20.“, допълва треньорката, която с дълбока признателност благодари на доброволците и щаба на БК „Хебър“.

Целта на проекта „Специален отбор гр. Пазарджик“ е всички хора с интелектуални затруднения да имат равен шанс да спортуват и да се  забавляват, докосвайки се до любимия си баскетбол. Желаещите да се включат в тренировките могат да го направят всяка сряда от 17:30 ч. до 18:30 ч. в зала „Иван Симеонов“.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии