25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

БЧК продължава да раздава хранителни пакети

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Раздаването ще продължи до 20 май 2024 г. въввсички  раздавателни пунктове на територията на област Пазарджик

Продължава раздаването на индивидуалните хранителни пакети в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане операция „Подкрепа„ финансирана от  ЕСФ + в област  Пазарджик

Раздаването ще продължидо 20 май 2024 г. въввсички  раздавателни пунктове на територията на област Пазарджик . С право на подпомагане в областта са 18640 лица  като:

-16620 лица от едночлени и двучленни семейства ще получат по един хранителен пакет с 15 вида продукти с общо тегло 10,890 кг.

-2020 лица от тричленните и по-големи семейства  ще получат един малък хранителен пакет и  един голям хранителни пакет от 15 вида продукти с общо тегло  38,470 кг.

Подробният график за поетапното раздаване е публикуван на интернет страниците на БЧК / www.redcross.bg/,на АСП /www.asp.government.bg/ и в регионалните офиси на БЧК. 

 Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни..

За град  Пазарджик  продуктите се раздават в  три раздавателни пункта от 9.00 до 14.00 часа:

-Пункт № 1  – ул .“Васил Левски „№ 58 /у-ще „Климент Охридски“ 

-Пункт № 1  – ул .“Васил Левски „№ 58 /у-ще „Климент Охридски“ 

-Пункт № 1  – ул .“Васил Левски „№ 58 /у-ще „Климент Охридски“ 

През целия период на изпълнение на Програмата, ще се реализират съпътстващи мерки допълващи предоставянето на хранителните продукти. Те се изразяват в индивидуално консултиране или други форми на подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи, в помощ на тяхното социално включване. Ще бъдат предоставени информационни материали, прожекция на видеофилми на теми като: „Здравословно хранене“, „Промоция на хигиената“ и „Превенция на социално значимите заболявания“ и др. 

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществявасъс съдействието на местните власти.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии