36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Благотворителен „Стронг мен“ турнир в Пазарджик

Събитието с кауза се организира под надслов “Да помогнем на малкия Димитър да оздравее!“

Под инициативата и съдействието на Община Пазарджик,  СК „Бастион“ и Българска Федерация по Силови Спортове – “СТРОНГ-МЕН” имат честта да се включат в благотворителен „Стронгмен“ турнир, който ще се проведе тази събота – 29-ти юни, в ПАРК-ОСТРОВ „СВОБОДА“ с начален час 16:00 ч.

С десетото издание на “стронг мен” турнира, гр. Пазарджик заслужено си спечели титлата Столица на силовите спортове.

По повод юбилея от БФСС са подготвени две нови дисциплини, като за първи път в България ще видим по състезателното трасе уреда наречен „Фингъл Фингъс“ – 4 метров пилон с тежест 225 кг., който атлетите ще трябва да прехвърлят на 180 градуса.

Публиката ще се наслади и на класическите „фермерска разходка“, теглене на камион от седнало положение, 110 кг. „логлифт“ за максимален брой повторения в 90 секунди, носене на 340 килограмова „стронг мен“ кобилица и голямото завръщане – „Камъните на Атлас“.

140 килограмовите бетонни топки са с диаметър 70 см., като всеки атлет ще има задачата да преодолее височина от метър и половина с топка в ръце.

Редом с емоциите от силовото шоу, гостите на събитието и феновете на „стронг мен“ спорта ще имат възможността да се включат в една добра кауза –благотворителен търг с фенски аксесоари – тениски, метални шейкъри за протеин, сакове и много други с бранда на БФСС „СТРОНГ-МЕН“ и автографи от атлетите.

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на осем годишния Димитър Ганев от Пазарджик. Димитър е роден със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли).

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии