27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Близо 1500 изпълнители ще видим във Велинградски празници на културата 2024

През месец юли Велинград отново ще предложи на своите граждани и гости пъстра палитра от културни прояви, включени в емблематичните празници на културата.

Медиен партньор на Велинградски празници на културата 2024 е Телемедиа.

Освен призната СПА столица, Велинград отново дава заявка и за културна такава, през летния месец юли. В рамките на 51-то издание на празници на културата, администрацията в курорта е подготвила много и различни прояви. Началото на празниците ще бъде поставено този петък с Шоу на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” и гостуващ духов оркестър от град Елин Пелин.

Денят на Велинград, 6 юли, според предварителната програма, ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея в 10.15 ще посрещнем теснолинейката за традиционното пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, организирано от гражданско сдружение „За теснолинейката”.

От 19:00 часа, Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, заедно с формация „Тъпанджии” ще поведат официалните лица, граждани и гости на града до пл. „Николай Гяуров“, където талантливите ни самодейци ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще бъдат Дара, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”.

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички: Криско, Дивна, Папи Ханс, Тони Димитрова, Стоян Захариев, FYRE. Предвидени са и няколко фолклорни вечери с участието на обичаните Ивелина и Велислава Костадинови, ансамбъл „Тракия”, „Пиринско тройче”, МФГ „Кабадалии”, Иван Паланов и Теодора.

Част от програмата на “Велинградски празници на културата” са и два фестивала – “Хоро при извора”, което събира стотици танцьори от цялата страна и третото издание на джаз фестивала с участието на Калин Вельов и Теодосий Спасов.

В програмата е предвиден и концерт за любителите на класическата музика с концерт посветен на Николай Гяуров. В рамките на 24 дни са предвидени още пленер „Велинград-музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество.

ПРОГРАМА на ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА – 2024

Подробности за събития, включени в тазгодишното издание на “Велинградски празници на културата”, може да намерите в социалните мрежи, страницата на община Велинград, както и в сайта и програмата на Телемедиа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии