34.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Бойко Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер

От ГЕРБ канят всички партийни лидери на разговори в понеделник

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер в рамките на 50-ото Народно събрание. Формацията, която спечели изборите и ще вземе първия мандат за съставяне на кабинет, кани всички партийни лидери на разговори за правителство и парламент в понеделник, информира БНТ.

Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам, за да можем да успокоим възможностите за преговори.

Обръщам се към всички лидери на партии – ултимативното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото виждате – светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света, не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени.

В понеделник ще поканим лидерите на всички партии по темите – правителство и парламент. И ако може да се положат на една плоскост, да се работи паралелно поради изострените отношения между лидерите, мисля че би било работещо“,заяви Борисов.

Разговорите ще се водят от преговорен екип на ГЕРБ-СДС, в състав Теменужка Петкова, Рая Назарян, Деница Сачева.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии