11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Бразилец създаде школа по жиу жицу в Пазарджик

Флавио Дос Сантос е на 36 години. Тренира бразилско жиу жицу от 4-годишен. Той заедно с баща му и неговите братя са с черни колани в този спорт.

Преди година идва в Пазарджик, за да създаде клон на спортния клуб по бразилско жиу жицу, към който принадлежи.

Градът избира чрез приятели. Пристига тук от големия мегаполис Рио де Жанейро. Ние го откриваме в залата, където провежда занимания с около 40 момчета и мъже, които искат да тренират точно това бойно изкуство. Всъщност у нас за първи път има представител на бразилската школа и то на такова високо ниво.

За по-бърза адаптация, Флавио Дос Сантос получава подкрепа от Нешо Пелтеков, пазарджиклията е тренирал жиу жицу в САЩ и Бразилия и влиза в ролята на помощник треньор.

Бразилецът има дългосрочни планове да популяризира бойното изкуство у нас. Смята скоро да доведе и семейството си в Пазарджик.

Флавио Дос Сантос вече донесе първи медали за Пазарджик и България – злато и сребро от Европейското първенство в Париж през януари.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии