13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Център ще обгрижва стотици деца от уязвими групи в община Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Бенефициент по проекта е община Пазарджик

Център за ранна интервенция ще обгрижва стотици деца от уязвими групи в община Пазарджик. Услугата цели превенция на детските заболявания в ранна възраст и предотвратяване на настаняването в социални институции на децата в риск и подкрепата на родителите за справяне с такъв тип заболявания.

Бенефициент по проекта е община Пазарджик.

Община Пазарджик ще продължи да подкрепя тези целеви групи, за да подобри качеството им на живот – с екипна работа между различните институции. За нас е важно децата на Пазарджик и семействата им да са обгрижвани и защитени, без значение на социалния им статус”, заяви секретарят на Община Пазарджик Елена Куцева.

Центърът за ранна интервенция се намира до филиала на ДГ „Слънчо“ в Пазарджик, а негов управител е Ирина Стаматова.

Влязохме в три детски градини – „Снежанка”, „Радост” и „Пролет”, като сътрудничеството ни е много плодотворно. Към момента сме обхванали 141 деца към момента в тази програма – два пъти седмично провеждаме профилактика”, поясни Ирина Стаматова и допълни, че предстои поетапно обхващане на изнесените групи по селата на тези детски градини в квартал „Изток” (Алеко Константиново, Главиница, Добровница и Звъничево, в които също преобладават децата от ромски прозиход). Към екипа отскоро има назначен логопед и също ще работи с тези деца. Предстои избор на акушерка и акушер-гинеколог, надявам се от 1 март да стартира работата с тях и да започнем и останалите услуги. Направили сме вече контакт с д-р Пиронова от Неонатологията за съдействие”,. Лятното училище ще бъде с капацитет от 15 деца. Ще дадем най-доброто от себе си”, увери Ирина Стаматова.

Финансирането за Центъра е в размер на 387 000 лева, изцяло безвъзмездна финасова помощ, по програма „Развитие на човешите ресурси” на Европейския социален фонд плюс.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии