29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Четирима са почетните граждани на Пазарджик

Тържествена сесия, посветена на предстоящия празник на Пазарджк – 21 май, проведе днес Общинският съвет

На заседанието бяха връчени званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината” и Почетен знак „За граждански принос”.

С химна на Република България и химна на град Пазарджик бе открито тържественото заседание на Общинския съвет по случай празника на града. Първи своя поздрав към присъстващите в залата отправи председателят Найден Шопов.

Градът ни е мозайка от различни гласове и гледни точки, всяка от които допринася за живия плет, който прави Пазарджик уникален, каза кметът Петър Куленски.

Специален гост на тържествената сесия бе и областният управител Валентина Кайтазова.

Пред своите колеги говориха и представители на две от политическите групи в местния парламент – д-р Елисавета Георгиева от „Продължаваме промяната“ и Лазар Попов от „БСП за България“.

По време на празничната сесия бе връчено званието „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината” на четирима души – журналистът Иван Гарелов, проф. Тодор Балкански, скулпторът Спас Киричев и д-р Мария Пишмишева.

С почетен знак „За граждански принос” бе удостоен писателят Продрум Димов

Писателят Георги Спасов също бе сред наградените, но отказа да приеме почетния знак. Почетен знак получиха още волейболистите Тодор Алексиев и Петя Баракова, както и шахматистката Стефка Савова.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии