19.8 C
Пазарджик
събота, 13 април, 2024

Четирима ще бъдат заместниците на кмета Петър Куленски

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В момента Община Пазарджик има само един зам.-кмет и той е Любомир Гечев

Полемика, но ползотворна в пленарна зала предизвика темата за новата общинска структура в администрацията на Община Пазарджик. Тя бе заложена в дневния ред на редовната сесия на местния парламент. Дискусията бе отворена от кмета Петър Куленски, който разясни необходимостта от 4-ма заместник кметове в структурата на администрацията.

„Изборът на кмета е мажоритарен, но мое мнение е да се даде възможност да си подредя екипа така, че да се изпълни ефективно предизборната ни програма. Въвеждаме нови фигури в администрацията, както и нови отдели. На първо място дискусионна тема е броят на ресорните зам-.кметове, като държа да подчертая, че те ще отговарят за фундаменталните политики на екипа“, каза Куленски.

Към момента Община Пазарджик има само един зам.-кмет и той е Любомир Гечев, останалите трима ще поемат областите образование и култура, европейски фондове и програми и социални дейности.

За заплатите в новите позиции пояснения даде зам.-кмета Любомир Гечев. Според него държавата отпуска определени средства за кмета, заместниците и общинските кметове, които не се надхвърлят с новите позиции и няма нужда от промени в бюджета.

В крайна сметка всички съветници гласуваха единодушно и новата структура на общинска администрация бе приета.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии