27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Детска градина „Слънчо“ с престижна награда

Тя е по програмата „Екоучилища“

Детска градина „Слънчо“ с престижна награда. Близо година те работиха по проект „Влез в Зеления кръг“ . Той се организира съвместно между Българско Движение „Син флаг“ и „Девин“ ЕАД.

Реализирани са редица дейности и мероприятия, които водят до намаляване на вредното въздействие върху околната среда и консумацията на вода и енергия.

Детската градина единствената в гр. Пазарджик, която успешно изпълни пълноценно всички стъпки от Методологията на Програма „Екоучилища“ и достойно и с гордост вече можем да се нарече Екоучилище.

ДГ „Слънчо“ е сред най-добрите учебни заведения и има своето място във впечатляващото световно семейство на Екоучилищата, в което членуват 20 милиона ученици и 1,4 милиона учители от 59 000 учебни заведения в над 75 страни от цял свят.

От учебното заведение се включват в организираната специална Седмица на церемониите по вдигането на Зеления флаг.

Това е кулминацията на съвместния проект, насочен към разширяване на мрежата от Екоучилища в България, когато в един определен период във всички учебни заведения, отличени с престижната световна награда, ще бъде тържествено вдигнат и изложен на видно място Зеленият флаг.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии