25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Добро дело: Ученици почистиха местността „Оборище“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

След усърдното почистване на района бяха проведени две тиймбилдинг активности, които показаха колко важни за успеха са работата в екип, ефективната комуникация и креативното мислене

Тридесет и двама ученици от минните паралелки на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище се включиха в традиционната акция по почистване на местността Оборище.

Въпреки прогнозата за лошо време, слънцето се усмихна на младежите от 11. и 12. клас, които станаха част от инициативата „Дуално Обучение – Добри и Отговорни“ на „Асарел-Медет“.

Заедно с учениците бяха техните преподаватели инж. Лушка Маслева и инж. Демичка Мехтерова, както и специалисти по човешки ресурси от компанията. След усърдното почистване на района бяха проведени две тиймбилдинг активности, които показаха колко важни за успеха са работата в екип, ефективната комуникация и креативното мислене.

Групата беше разделена на 2 отбора – „Сини“ и „Червени“, като и в двете надпревари по-бързи се оказаха „Сините“. Еко акцията се осъществява за четвърти път, а дуалните ученици, които се включиха тази година, се обучават в специалностите „Минна електромеханика“, „Пътно-строителна техника“, „Промишлена електроника” и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“.

Учениците усвояват професията си в реална работна среда в „Асарел-Медет“ под ръководството на наставници от компанията и на своите учители по практика.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии