25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Двама служебни министри ще бъдат изслушани в парламента

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Народните представители трябва да гласуват и на второ четене законопроекта за изменения в държавния бюджет

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова както и служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова ще бъдат изслушани в парламента. Това предвижда седмичната програма за работа на депутатите.

Те трябва да отговарят на въпроси относно изпълнението на инвестиционната програма за общински проекти по държавния бюджет. Според Петкова резервът е с 3 милиарда по-малко от обявените 9. От ПП-ДБ обясниха, че те ще бъдат възстановени от вземанията на държавата до края на април и балансът ще бъде възстановен. Точката беше предвидена за петък, но беше отложена, защото Людмила Петкова не беше в страната, информира БНТ.

Народните представители трябва да гласуват и на второ четене законопроекта за изменения в държавния бюджет. На първо четене беше прието с 631 да се увеличат общинските проекти. Така утвърдените проекти нарастват на 2258, а сумата, която е необходима става над 3,7 млрд. лв.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии