27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

Ето как ще работят детските градини през лятото

Временното преустановяване на дейността на детските заведения е съгласувано с родителите

Създадена е организация за функциониране на детските градини на територията на община Пазарджик през летния период за профилактика на съоръженията и текущи ремонти. За целта е изготвен следния график за временно затваряне на сгради на ДГ:

Ето как ще работят детските градини през лятото

За периода от 01.07.2024г. до 31.08.2024г. се допуска сливане на групи в рамките на една детска градина, при спазване на следните правила:

-сливат се не повече от 2 групи, препоръчително от една и съща възрастова или сходна възрастова група;

-в детските градини, в които има 1 яслена група, се допуска сливането й с първа възрастова група, при спазване на хранителния режим за съответната възраст;

-задължително се осъществява ежедневен медицински филтър на входа на сградата на ДГ, при който не се допускат лица, персонал и деца със симптоми и прояви на остри вирусни инфекции.

В периода на затваряне на сградите, директорите на детските градини ще предприемат необходимите мерки за извършване на необходимата профилактика на уреди и съоръжения, извършване на необходимите текущи и неотложни ремонти.

Временното преустановяване на дейността на детските заведения е съгласувано с родителите, а директорите на детските градини имат ангажимента да оказват пълно съдействие за насочване и приемане на нуждаещите се деца в приемащите детски градини.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии