32.9 C
Пазарджик
сряда, 24 юли, 2024

ГЕРБ-СДС: Има сходство с ДПС по програмите, разговорите с другите партии продължават

Има сходство в програмите на ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на основните приоритети за страната.

Това коментираха от ГЕРБ-СДС след разговори за кабинет с първия мандат с Движението за права и свободи. Приоритетите, по които има съгласие, по думите на Деница Сачева от ГЕРБ са Шенген, еврозоната, икономически растеж, основан на инвестиции и ясни политики за пазара на труда и връзката му с образованието, както и модернизацията в отбраната, съдебната реформа и борбата с корупцията.

„Говорим за правителство, което е на споделената отговорност и документ, който евентуално ще предложим, ще е на този принцип – правителство на споделената отговорност по определени политики“, заяви Деница Сачева.

Виждането е за четиригодишен мандат, допълни Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ. Относно съдебната реформа и борбата с корупцията първата задача ще е определянето на правила и избор на членове на Комисията за защита на конкуренцията, както и нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество, заяви Рая Назарян. Постигнато е съгласие, че за Закона за съдебната власт трябва да се изчака решението на Конституционния съд, необходим е и нов Наказателен кодекс, допълни тя.

Разговорите ще продължат с останалите парламентарно представени групи, които откликнат на поканата.

От Движението за прави и свободи в срещата участваха Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Анисова, Байрам Байрам и Елван Гюркаш.

Източник:БНТ

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии