36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

ГЕРБ-СДС на консултации при Румен Радев 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече заяви, че са готови да представят експертно правителство

От днес президентът Румен Радев започва консултации за правителство с парламентарно представените партии. Първи при държавния глава идват от ГЕРБ-СДС.

Като първа политическа сила сте натоварени с основната отговорност по формиране на мнозинство и съставяне на правителство. Продължават да се търсят отговорите на редица въпроси“, заяви президентът Румен Радев.

По думите му един от основните е защо българите масово не излязоха да гласуват и поиска отговор какъв е ходът на преговорите с другите парламентарно представени партии и как се оценява от ГЕРБ възможността за съставяне на устойчиво правителство, както и какви биха били основните приоритети на това правителство в тази нелека политическа обстановка.

Ниската избирателна активност притеснява всички, има усещане за пренасищане, за състезание между партиите. Всички партии се държат все едно предстоят избори, а не как да се направи правителство“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече заяви, че са готови да представят експертно правителство.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии