22.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Главният мюфтия: Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Байрамът сплотява хората независимо от различията по религиозен или етнически принцип, се казва в приветствие на главния мюфтия Мустафа Хаджи по повод днешния празник Рамазан Байрам.

Аллах е пожелал хората да бъдат различни, но да бъдат заедно и да си помагат при необходимост. Времето, в което живеем, изисква да бъдем по-сплотени и по-щедри, да се отзоваваме на повика на всеки, който има нужда от помощ и да бъдем съпричастни към проблемите на всеки. 

Байрам е време за празнуване и време за извършване на добрини. Фитре, което мюсюлманите дават на социално слабите, е само едно от добрите дела, които можем да направим в тези дни. Уважението към по-възрастните и най-вече уважението към родителите е най-важното духовно дело, което никой не бива да забравя. В тези дни молитвата към Всевишния за страдащите по света и за запазване на родината ни от бедствия е задължение на всеки. Това е най-малкото, което всеки може и е длъжен да направи.

Байрам е време за равносметка. Затова нека всеки от нас се опита да погледне себе си и да види какво е постигнал и какво е пропуснал! Нека се поздравим, да зарадваме хората около нас и да се усмихнем! Това ще ни направи по-силни и по-щастливи.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии