29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Има ли изненади в изборните резултати в Пазарджишко?

След повече от денонощие работа успешно приключи приемането и обработването на протоколите в Районната избирателна комисия в Пазарджик. Официалните данни сочат, че в област Пазарджик ГЕРБ-СДС печели изборите с подкрепата на 29.04% от гласувалите.

Сега предстои официалните резултати за цялата страна да бъдат обобщение и обявени от Централната избирателна комисия. Утре трябва да бъдат обявени окончателните резултати за Европейски парламент, а на 13 юни – за Народно събрание. Вече са обработени на 100% изборните протоколи.

В следващото Народно събрание влизат 7 партии. Първа политическа сила е ГЕРБ-СДС 24,7% от гласовете. Втори са ДПС с 17,1 на сто подкрепа. ПП-ДБ взимат 14,3% от гласовете, следвани с минимална разлика от „Възраждане“. „БСП за България“ има 7,1 на сто подкрепа, процент по-малко са спечелили от „Има такъв народ“. Седмата партия в парламента ще бъде „Величие“ с 4,7% от гласовете. На евровота ГЕРБ-СДС отново са първa сила с 23,5%, втори отново са ДПС с 14,7 на сто, на по-малко от половин процент от тях остават ПП-ДБ. С минимална разлика четвърти са от „Възраждане“. Евродепутати ще изпратят още БСП за България и „Има такъв народ“.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии