36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

ИТН и ГЕРБ-СДС разговаряха по политики

Срещата с „Има такъв народ“ (ИТН) премина в конструктивен дух, разговаряхме по конкретните политики в нашата управленска програма, заяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата с ИТН в парламента.  

Оставихме вратата отворена да продължим нашите разговори конкретно по политики, заяви Сачева. Тя посочи, че разговори по състав и структура на правителство не са водени, а разговорите са били за политики.   

Единственото сигурно нещо на този етап е, че ГЕРБ-СДС иска да направи правителство, заяви Сачева. Нито колегите от ДПС, нито от ИТН са изразили ясна и конкретна позиция в подкрепа на правителство, добави тя.

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ след среща с ГЕРБ-СДС. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я споделим, това е първа среща, добави той. 

Изобщо не говорим за правителство в момента, подчерта Йорданов и повтори, че ИТН са за експертен кабинет. Ситуацията е сложна и тежка, страната без правителство е блокирана, от друга страна с лошо правителство понякога е по-зле., смята политикът.

По думите му видимо и ГЕРБ-СДС са достигнали до тази идея, но от идеята за експертен кабинет до реализацията ѝ има твърде много работа. Йорданов отговори, че конкретни имена за премиер и министри не са обсъждани. 

ГЕРБ-СДС са запознали ИТН с идеите си за реализация на управленска програма по сектори. Ще ви помоля да не правите генерални изводи, това беше покана на една политическа сила към друга, ние се отзовахме на среща, която и политическа сила да ни покани, щяхме да се отзовем, подчерта Тошко Йорданов.

В същото време стана ясно, че от партия „Величие“ са изпратили писмо до ГЕРБ-СДС, в което казват, че няма да участват в разговорите с преговорния екип в Народното събрание.

Вместо това председателят на партията Николай Марков е поискал среща с Бойко Борисов.

Такава обаче няма да се състои, заяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

Източник:БТА и БНТ

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии