27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Той победи убедително кандидата на ГЕРБ Никола Белишки

Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, спечели частичните кметски избори в Панагюрище.

Той победи кандидата на ГЕРБ Никола Белишки, като повтори победата си от местните избори през октомври, но с много по-категорична преднина.

Сега за Гагов са гласували 5762 души или 28,62% от избирателите. Той води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2000 гласа.

Именно Белишки обжалва резултатите от местния вот през 2023 г., когато загуби на балотажа от Гагов само с 28 гласа.

В първия си коментар след победата новият кмет благодари на своите съграждани и обеща, че работата му през следващите 3 години ще бъде гордост за всички жители.

„Очаквах победата, защото много обичам хората в родния си край. Надявам се да ми се доверят и тази обич да бъде взаимна. Очаква ни много работа. Имаме много планове за развитието на Панагюрище, за които ще говорим съвсем скоро“, заяви Гагов.

Сред приоритетите на Желязко Гагов са подобряването на инфраструктурата и отварянето на администрацията към хората.

„Благодаря на хората, които заедно с мен дванадесет години влагаха усилия, професионализъм и време, за да градим заедно просперитета на община Панагюрище. На тези, които съм разочаровал, ще пожелая да бъдат доволни от промяната, която поискаха и да получат обещаното им. Победата на опонента ми е убедителна. Пожелавам му да успее да изпълни ангажиментите, които е поел пред всички жители на общината“, написа в социалните мрежи Никола Белишки.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии