15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Кметът на Сърница Неби Бозов бе избран за председател на Контролния съвет на НСОРБ

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Делегатите на 37-то Общо събрание на НСОРБ с тайно гласуване избраха председатели на Управителния и на Контролния съвет на организацията.

За председател на Контролния съвет на НСОРБ за мандат 2023 – 2027 г. бе избран кметът на община Сърница Неби Бозов. Той е досегашен член на КС, а кметът на Белица Радослав Ревански, който издигна кандидатурата му, го определи като „Човек, който никога не си е позволил да престъпи общата воля на Сдружението, дори по въпроси, които са болезнени за неговата община. Той е диалогичен, намира общ език с всеки, но може да бъде твърд и категоричен, когато това е необходимо. Неби Бозов – един достоен човек“.

Неби Бозов, кмет на община Сърница

Едно е да защитаваш интересите на  своята община, друго е на всички български общини.

Приемам номинацията си като оценка за работата на Контролния съвет на НСОРБ, част от който имах честта да бъда и аз. Благодаря на бившия кмет на Разград г-н Денчо Бояджиев за наученото и за огромния опит, който ми предаде. Нека да не се съмнява, че ще работя усърдно и отговорно за да укрепя и развия постигнатото от него.

Номинацията ми показва една много важна особеност на НСОРБ – за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквам, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната. Нетипично за повечето политици, но не си падам по дългите речи. Благодаря за доверието!

Кметът на Сърница Неби Бозов бе избран за председател на Контролния съвет на НСОРБ

За председател на УС на НСОРБ бяха издигнати кандидатурите на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и на кмета на община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

При номинирането на Панов кметът на община Бургас Димитър Николов подчерта ролята му за повишаване на авторитета на НСОРБ през последните години и умението да постига конструктивен диалог с различни правителства и с Парламента. Николов подчерта, че утвърденото единство на организацията допринася съществено за високото обществено признание на местната власт и за утвърждаването й като опора на държавността в динамичните политически времена.

За заместник-председатели на УС на НСОРБ бяха избрани кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на община Димитровград Иво Димов и кметът на община Белица Радослав Ревански.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии