14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Кметът Петър Куленски откри Седмицата на гората с децата от ДГ „Здравец“ 

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Събитието се организира под опеката на Регионална дирекция на горите

Едноседмичната инициатива е една от най-старите от нас, като през 2025-та година ще се навърши столетие откакто се организира.

Ето какво сподели кметът Куленски:

„Гората е живот и обща отговорност.“

С тези думи открихме тазгодишната Седмица на гората заедно с децата от ДГ „Здравец“ – инициатива, стартирала на национално ниво, която тази година става на 99 години и е една от най-старите у нас. 

Благодаря за поканата от Регионалната дирекция на горите – Пазарджик и възможността да споделим важните послания на инициативата заедно.

Горите са живот, който ни заобикаля и за който често забравяме. А истината е, че без тях не можем, не можем да разчитаме и на повече чист въздух в рамките на градската среда, без да се грижим за дърветата навсякъде. Ето защо искам да благодаря за усилията на цялата лесовъдска колегия, които имат и професионален празник, които се грижат за това горите ни да съществуват, да се обновяват и да растат. И да предават значението от това на всяко следващо поколение.

А към цялото общество отправям следния апел: засадете дърво този месец и се погрижете за него. Всеки сам усеща за себе си каква е разликата между това да живееш в град с много зеленина около теб и такъв, в който тя отсъства. Защото горите са живот и обща отговорност!

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии