10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Култура на превенция срещу трудовите злополуки

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

450 трудови инспектори имат тежката задача да следят за безопасните условия на труд в десетки хиляди предприятия, 2000 от които са определени като високо рискови.

Ето защо в работодатели и работници трябва да се изгради култура на превенция, изтъкна изпълнителният директор Главна инспекция по труда инж. Екатерина Асенова, по време на регионална конференция в Пазарджик, посветена на превенцията на трудовия травматизъм.

През 2023 година са установени 80 нетравматични трудови злополуки, каквато е получаването на инфаркт на работното място.

Основните причини за възникване на трудовите инциденти са три – опасни условия, опасно поведение, слабости в системата за безопасни условия на труд. За да се намали техният брой Инспекцията ще противопостави информираност, култура на превенция и нетърпимост, към каквато призова инж. Асенова.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии