25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Литературен поход на читалищата в Пазарджишко

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Инициативата е на РЕКИЦ „Читалища“ и Дружеството на писателите в Пазарджик

„Литературният поход в читалищата на Пазарджишко“, съвместна инициатива на РЕКИЦ „Читалища“ и Дружеството на писателите в Пазарджик се включва в XIV Национален маратон на четенето с обиколка на читалищни библиотеки и училища в региона.

Идеята е насърчаване на четенето и утвърждаване на читалищата и техните библиотечно-информационни центрове като фактори в процеса на формиране и поддържане на интерес към книгата, литературата и писаното слово.

На 18 април Радка Енчева-Кочева от РЕКИЦ и детският автор и литературовед – член на Националното сдружение „Дете и книга и на IBBY, Международно сдружение на детската книга, присъждащо Андерсеновата награда Тодор Каракашев, председател на Дружеството на писателите в Пазарджик и член на Съюза на българските писатели, ще гостуват на ОУ „Кочо Честименски“, за да почетат с децата от трети клас любими текстове от детски книжки.

Срещата се организира от Ваня Цветанова от местното читалище „Пробуда-1914 г.“ и класната ръководителка на трети клас в училището г-жа Мария Димитрова в рамките на Националния маратон на четенето.

На 19 април Литературният поход на Регионалния читалищен център и Дружеството на писателите в Пазарджик ще подкрепи инициативата за национално четене с гостуване в читалище „Тодор Каблешков – 1874“ с. Малко Белово. Участие ще вземат деца и родители от селото.

На 23 април Походът е поканен от НЧ „Зора-1903“ с. Радилово за четене на революционна поезия и проза, свързана с организирането и провеждането на Априлското въстание. Поводът е отбелязване на 148 години от историческото събитие в Радилово и включване в Националния маратон на четенето.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии