27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Мажоретен състав „Мистерия“ е в топ 10 в Европа

Талантливите мажоретки представиха Пазарджик на Европейско първенство

Последното XIX Европейско първенство по мажоретен спорт в Либерец, Чехия вече е история, в която подпис остави именно Пазарджик.

Грандиоозноото състезание беше организирано от Световната федерация по мажоретен спорт(MWF) и се проведе от 04 до 07.07.2024 година.

В първенството взеха участие 4200 състезатели от 140 отбора от 14 държави.

МС „Мистерия“ имаше огромната привилегия да стане част от това значимо събитие, където се състезаваха най-силните отбори от цяла Европа.

Мажоретният състав бива допуснат за първи път до Европейско първенство на федерацията като участие взеха два отбора с общо 33 момичета в две възрастови категории, джуниорки до 14 години  и сеньорки над 14 години, с треньор Вергиния Нешева.

След няколко вълнуващи дни на жестока конкуренция мажоретките от МС „Мистерия“ при Общински детски комплекс постигнаха феноменален успех и са в ТОП 10 в Европа. 

„Благодарим на кмета на община Пазарджик, г-н Петър Куленски, за моралната и финансова подкрепа и  за възможността за първи път да представим България и Пазарджик на този невероятен и голям форум.“, сподели Емилия Спасова, Директор на Общински детски комплекс – Пазарджик.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии