13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Медицинската експертиза даде право на прокуратурата да повдигне по-тежко обвинение за убиеца на Ангел

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Окръжна прокуратура – Пазарджик повдигна обвинение спрямо Никола Райчев за това, че на 29 септември 2023 г. умишлено е умъртвил 21-годишният Ангел Здравков чрез използване на нож, като деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин за убития.

Първоначално повдигнатото обвинение спрямо Райчев бе за престъпление по чл. 115, от Наказателния кодекс-за умишлено убийство, като след прецизиране деянието е квалифицирано по особено мъчителен начин и предумишлено. Още при гледането на мярката за неотклонение на тийнейджъра убиец прокурор Георги Кацаров посочи, че обвинението може да бъде променено като се очакваше медицинската експертиза.

Именно заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, е дало основание за прецизирането на обвинението, съобщиха от прокуратурата. Според съдебните медици пострадалият е починал в резултат на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и  смъртта е настъпила по особено мъчителен начин. 

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода, че деянието е извършено и предумишлено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Никола Райчев е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии