14.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Младежките противопожарни отряди определиха най-добрия в област Пазарджик

На стадиона на „Зоната на здравето“ в Пазарджик се проведе областният кръг от ученическото състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пазарджик.

Състезанието беше открито от главен инспектор Румен Маргитин – Началник на сектор Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН – Пазарджик. 

Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“.

В оспорваната надпревара сред най-добрите отбори на територията на областта, учениците от ОУ „Двайсти Април“ – град Панагюрище се класираха на първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 936 точки и на второ място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ с резултат 97 точки. Общият резултат от двете дисциплини е 1033 точки, който класира отбора на първо място в състезанието.

Второто място в комплексното класиране спечели отбора на ОУ „Васил Левски“ с. Величково, община Пазарджик с 1023 точки, а на трето място се класира отбора на ОУ „Христо Ботев“ гр. Велинград с 975 точки. Главен инспектор Румен Маргитин награди победителите и закри мероприятието.

Отборът на ОУ „Двайсти Април“ – град Панагюрище ще представи Област Пазарджик на Националното ученическо състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ в края на месец май 2024 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии