27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

МВР се сдоби с още 50 нови автомобила

Закупени са и 2146 бодикамери

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на нови 50 автомобила за нуждите на пътната полиция в страната.

„Това е продължение на обществената поръчка, по която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Атанас Илков.

Превозните средства са осигурени със средства от фонд „Безопасност на движението по пътищата“. Той информира министър Стоянов и главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на месец септември, в рамките на друга процедура, ще бъдат доставени нови 29 микробуса.

„Надявам се това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия, каза още Илков.

Министър Калин Стоянов коментира, че са закупени 2146 бодикамери – 1000 от тях ще бъдат за „Пътна полиция“, а останалите 1146 – за „Охранителна полиция“.

„Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства. Надявам се това да стане възможно най-скоро, заяви вътрешният министър.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии