20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

На 14 април започват консултации за състава на РИК-Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Областният управител Валентина Кайтазова насрочи за 14 април консултациите за състава на Районна избирателна комисия Пазарджик за предстоящите избори европейски и национален парламент.

Поканени за участие са парламентарно представените партии и коалиции – „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме Промяната-Демократична България“, ДПС, „Възраждане“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Според решение на Централната избирателна комисия общият брой на членовете на РИК за изборни райони до 9 мандата, включително е 13. Всяка комисия ще има председател и секретар и до четирима заместник-председатели. Толкова членове ще има и РИК Пазарджик.

ГЕРБ-СДС ще имат най-много представители – четирима, ПП-ДБ трима, а ДПС и Възраждане по двама членове. „БСП за България” и Има такъв народ ще имат по един представител.

До неделя участващите в консултациите партии и коалициии следва да представят своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и решенията на ЦИК относно реда и условията за провеждане на консултациите.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии