10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Национална спортна академия гостува на Спортното училище в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията

Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Мария Янчева –  световен и европейски шампион по самбо, от катедра „Борба и джудо“ и гл. ас. д-р. Петя Миланова от катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорта за всички“  бяха гости на учениците от Спортно училище град Пазарджик.

Гл. ас. д-р Мария Янчева поясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Най-голям интерес сред учениците от Спортното училище предизвикаха бакалавърските специалности  „Треньор по вид спорт“ и „Учител по физическо възпитание“. Не по-малко любопитни се оказаха и такива специалности като „Спортен аниматор“, „Спортен коментатор“, „Кинезитерапевт“, „Спортен мениджмънт“ и дори професия „Медицинска сестра“.

 Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище имат предимство при кандидатстване, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

 Учениците от Спортното училище научиха още, че за студентите в НСА непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, както и че участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение.

Представени бяха и част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище и гостите трябваше да отговорят на многото въпроси, които учениците задаваха. Логично интересът към представителите на Спортната академия от страна на дванайсетокласниците беше най-голям. Още повече, че сред тях има изявени вече спортисти с престижни национални и международни постижения в различните видове спорт.

През тази 2023 година завърши първият випуск на Спортното училище. Над 50% от продължилите образованието си във ВУЗ предпочетоха и вече са студенти в НСА. 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии