36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Над 20 декара сухи треви изгоряха в землището на Синитово и Огняново

Това е наложило ангажиране на значителен ресурс от огнеборци за потушаването на пожара

На 11 сигнала са се отзовали огнеборците от областта през изминалото денонощие. От тях 9 са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци.

В резултат на това в селата Синитово и Огняново огнената стихия е обхванала близо 21 декара сухи треви. Това е наложило ангажиране на значителен ресурс от огнеборци за потушаването на пожара.

Служителите на РДПБЗН-Пазарджик припомнят за пореден път, че в сухото и топло време е много рисково и абсолютно забранено паленето на отпадъци, сухи треви, стърнища или на открит огън в гората.

Не е за препоръчване и оставянето на запален огън без надзор в частни имоти по време на приготвянето на домашни консерви. Пожарникарите призовават гражданите ако станат дори неволни свидетели на пожар, на пушек или дим излизащ от жилище, стопанска постройка, от полето или гората незабавно да подадат сигнал за това на телефон 112.

Това ще даде възможност на силите за реагиране да предприемат бързи действия за потушаване на пожара още в самото начало.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии