25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Народното събрание излиза във ваканция по време на предизборната кампания

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Депутатите решиха още възнагражденията на новите депутати да започват да текат от деня, в който те подадат клетва като народни представители

Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания. Решението беше взето след два часа ожесточени спорове в пленарната зала, с гласовете на ГЕРБ-СД, ДПС и ПП-ДБ.

Опозицията се възмути, че по този начин не може да се упражнява контрол върху служебното правителство на Главчев.

Отхвърлено бе и предложението на БСП за България по време на предизборната кампания да остане провеждането на петъчния парламентарен контрол, информира БНТ.

Не бе прието предложението на Възраждане, вместо да се променя правилника, парламентът да гласува решение дали да бъде във ваканция по време на предизборната кампания.

Депутатите решиха още възнагражденията на новите депутати да започват да текат от деня, в който те подадат клетва като народни представители. Така се изчиства противоречие, заложено в промените на Конституцията, според което депутатите получават възнаграждение от деня на избора им и така се застъпват с предходните народни избраници.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии