20.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Нова стипендиантска програма за кандидат-студенти в сферата на математиката и информатиката

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Програмата има за цел да постави най-талантливите деца в България

Министър-председателят акад. Николай Денков участва в официалното обявяване на нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT),

„Днес имаме огромното удоволствие да обявим една изключителна инициатива за България – стартирането на стипендиантска програма за талантливи кандидат-студенти в сферата на математиката и информатиката“, заяви научният директор на INSAIT проф. Мартин Вечев.

Програмата има за цел да постави най-талантливите деца в България, за да могат те да се развиват на световно ниво тук на място и да позиционират България като технологичен лидер, допълни Вечев.

По думите му програмата има заимствани елементи от подобни програми в най-елитните университети в света. Това е българска програма, която обединява най-доброто, което има в България, различни страни – факултета по математика и информатика, СУ, института INSAIT, където ще се провеждат изследвания на световно ниво и бизнеса, който финансира програмата.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии