26.9 C
Пазарджик
сряда, 24 юли, 2024

Нови пожари в региона – горят две къщи в село Свобода

Къщите са в два съседни имота и са необитаеми

Сигнал за пожара е подаден към 13.50 часа на телефон 112 за горящи необитаеми къщи, които се намират в стрелчанското село Свобода на изхода по посока за село Попинци. Незабавно към мястото са насочени екипи на противопожарния участък в Стрелча с един автомобил, както и екипи от районните служби в Панагюрище и Пазарджик, на място са 3 екипа с дежурните огнеборци. Те се опитват да локализират пожара, за да не засегне и трети имот в съседство, който също е необитаем.

Нови пожари в региона - горят две къщи в село Свобода

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите е предотвратен още един горски пожар. Сигнал за него е подаден в 12.20 минути за горящи сухи треви в района на стадиона, който се намира над пазарджишкото село Паталеница. Незабавно натам тръгват екипи от РСПБЗН-Пазарджик, които успяват да овладеят огъня само на метри от гората.

От полицията и пожарната отново предупреждават хората по никакъв повод да не палят огън, за да почистват имоти, дворове или ниви, защото това е изключително опасно и крие риск от разразяване на огромни пожари.

Сезонът е пожароопасен и затова нека бъдем отговорни и не ставаме причина за подобни инциденти, при които има опасност за щети не само на горския и полския фон, но и на хората, апелират органите на ред.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии