25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Община Пазарджик и БЧК организират Великденска благотворителна акция

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Кампанията тази година ще се провежда в периода от 15 април – до 26 април 2024 година

Във връзка с предстоящите великденски празници БЧК – Пазарджик, съвместно с Община Пазарджик организира благотворителна акция под мотото „ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ “ за събиране на яйца от общинските червенокръстките дружества.

Събраните яйца ще се боядисват на Велики четвъртък – 02.05.2024 г. от 10:00 часа на площад „ Съединение “ от доброволци от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик, заедно с децата от : „Център за настаняване от семеен тип“ към ОС на БЧК Пазарджик, „ Център за работа с деца на улицата“ в гр. Пазарджик и „ Център за работа с деца на улицата“ в с. Алеко Константиново.

В инициативата могат да се включат всички желаещите наши съграждани и гости на града.

Традиционно яйца, бои и стикери за яйца дарява фирма „ МЕТМА“ ООД. Всяка година с дарение на козунаци се включват и фирмите: „ 2М – НОНОВ И СИНОВЕ“ ООД, „ МИО“ ООД и „ ЛЪКИ ФУУДС“ ООД

В помощ на благотворителната великденска акция екипите от ДГ “Пролет” и ДГ „Юрий Гагарин” ще сварят дарените яйца.

Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се. След акцията, събраните дарения ще бъдат разпределени и раздадени на: настанените в домовете за стари хора в град Пазарджик и село Главиница, ползвателите на социалните услуги: „Обществена трапезария за социално слаби възрастни хора“, „Социална услуга домашни помощници”, „ Приют за пълнолетни лица“, на децата от ЦНСТ- Пазарджик, ЦРДУ в град Пазарджик и село Алеко Константиново, както и на нуждаещи се социално слаби хора.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии