27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ помогнаха при потушаването на пожара край Попинци

Бедствието край Попинци не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника.

Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ се включиха в борбата с горския пожар, който пламна в следобедните часове на 8 юли в землището на село Попинци и град Стрелча.

Николай Велчев и Цветан Петров– машинисти на еднокофов багер, Иван Калоянов – минен техник, Димитър Гергински – началник смяна, огнеборците Иван Фасулков, Никола Петков и ръководителят на Аварийно-спасителна служба „Асарел“ инж. Красимир Кръстев, охранителят Севдалин Михов и Георги Христов – шофьор на цистерна, прокарваха просеки в района на пожара, за да спрат разпространението на пламъците.

„Огънят беше сериозен, по думите на колегите от Държавно горско стопанство – Панагюрище е обхванал над 4 хиляди декара, а теренът е трудно достъпен“, разказа инж. Красимир Кръстев.

По протежение на направената просека са ситуирани служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението- Пазарджик и Горско стопанство- Панагюрище, които следят пламъците да не тръгнат повторно.

Бедствието край Попинци не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника. През 2022 година те се включиха в гасенето на големи пожари край Елшица и между селата Лесичово и Калугерово.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии