27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Откриха обновения път от Пещера до Свети Константин

В Пещера предстоят още значими инфраструктурни проекти

В началото на месец юли миналата година стартира ремонта на пътя свързващ Пещера с курорта Свети Константин. Общата дължина на новия участък е 17 км., с приблизителна площ 132 420 квадратни метра. Реконструкцията се извърши на два етапа.

От администрацията в Пещера посочиха, че след подготвителните строително-монтажни работи и оформяне на банкетите, са положени два слоя асфалтобетон, както и съвременна хоризонтална пътна маркировка. За по-голяма пътна безопасност са монтирани мантинели по опасните участъци с обща дължина около 3 км., както и нови рефлектиращи пътни знаци.

Кметът Йордан Младенов е категоричен, че бързата работа на фирмата изпълнител на проекта, не е компромис в качеството на работата.

Проектът е финансиран съгласно сключени споразумения между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Община Пещера, на обща стойност 7 436 537 лв.

Кметът Младенов обеща началота на още инфраструктурни проекти в рамките това лято, както и откриване на вече започнали проекти в общината.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии