8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Панагюрище в очакване на световния турнир по тенис на маса за деца

За втора поредна година в Панагюрище предстои един вълнуващ турнир, в който цветовете на българското знаме ще бъдат защитавани от най-добрите млади надежди в тениса на маса.

47 български деца ще премерят сили в общо 12 дисциплини, разпределени в 5 възрастови групи – от 11 до 19 години.

На 7 март в средногорския град ще започне Вторият международeн турнир по тенис на маса за юноши и деца Млади претенденти. Тази година броят на участниците ще надхвърли 200, а държавите, които те ще представляват, са 25, съобщиха организаторите. Турнирът се разсраства, показват цифрите, защото през 2023-та година в него участваха малко над 170 деца и юноши от 23 държави.

Миналата година Сдружение „Асарел България Оупън“, с помощта на Министерството на младежта и спорта, в партньорство с Българската федерация по тенис на маса, организира първият в нашата страна международен турнир на Световната верига по тенис на маса Млади претенденти.

И тази година зад организацията на събитието отново стоят хората, провеждащи супертурнира, известен под името „Асарел България Оупън“, който вече близо десетилетие доказва, че страната ни достойно посреща световния елит в тениса на маса.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии