26.9 C
Пазарджик
сряда, 24 юли, 2024

Пазарджишки ученици станаха четвърти в Европа по статистика

Милена Гълъбинова и нейните ученици от ПГИМ – Пазарджик извоюваха 4-то място в Европа

Отбор IM_PRO с ментор Милена Гълъбинова и членове Ани Стамболийска, Божидара Андреева и Мелиса Бадьокова влезе в топ 5 във възрастовата група 14-16 години в Европейската олимпиада по статистика за ученици след оспорвана надпревара с отбори от цяла Европа. Това е най-доброто постижение на България досега в тази възрастова категория.

Олимпиадата е многокомпонентно състезание за ученици от цяла Европа. Над 22 000 ученици от 20 държави се регистрираха за участие в тазгодишното седмо издание на това състезание по статистическа грамотност, което бележи най-голям брой участници от началото на провеждането му.

Състезанието започна още през есента на 2023 година, като отбор IM_PRO успя да премине през всички национални кръгове и представи България на европейския финал с видеоклип. Задачата беше да се направи двуминутен видеоклип на тема „Преди всичко беше по-добре! Истина или не?“.

Журито се състои от европейски експерти и класира 5-те най-добри видеоклипа във възрастовата група 14 – 16 години (34 кандидати) и във възрастовата група 16 – 18 години (30 кандидати).

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии