18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Пожар остави 73-годишна жена без дом

73-годишна жена от пазарджишкото село Говедаре остана без дом, след като пожар изпепели нейната къща. В населеното място започва кампания за набиране на средства и материали за ремонт на две оцелели от огнената стихия стаи.

Снежанка Танчева си била у дома, когато пламъци обхващат къщата и. Тя дори не разбрала, какво се случва, докато съседи не отишли да я извадят от горящата сграда.

Неволен виновник за пожара става 84-годишния брат на жената, който по това време работил в двора. Най-напред се запалила сухата трева.

Три екипа на противопожарната служба в Пазарджик са се борили да овладеят огъня.

73-годишната Снежанка от години има здравословни проблеми. Жената страда от онкологично заболяване и има пейсмейкър на сърцето. Целият си живот е прекарала в своята бащина къща, която вече не съществува. Днес се е приютила в неизползваема от години пристройка към изгорялото жилище. Нейната сестра Гергина апелира към добри хора, които да помогнат за ремонт на помещенията преди зимата.

Помощ обещава кметът на селото Георги Методиев.

Всеки, който иска да помогне на Снежанка за ремонт и обзавеждане на запазените от огъня помещения, може да се обади на нейната сестра Гергина Танчева на телефон: 0878/ 965-126.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии