23.9 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Постоянен арест за мъжа, опитал да присвои близо 10 милиона лева от държавата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 50-годишния М.Д.

Същият е обвинен за това, че на 14 декември 2022 г. като управляващ и представляващ търговско дружество, в съучастие с В.Д., е направил опит да получи от държавния бюджет 9 668 160 лв. Сума, която е представлявала неправомерно деклариран ДДС за възстановяване като е представил пред НАП документи с невярно съдържание.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът е счел, че е налице обоснованото предположение, че М.Д. е извършил престъплението, за което е обвинен.

„Беше отчетена високата обществена опасност на деянието, което е за тежко престъпление против данъчната система и за което се предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години и конфискация на имущество. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление и реалната опасност обвиняемия да се укрие, тъй като има данни за многократните му пътувания и контакти в чужбина“, се казва в съобщението от Окръжен съд Пазарджик.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 29 февруари 2024 год. от 10,00 ч.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии