27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

При горещо време е добре да намалим налягането в гумите на колата

Трябва да се следят единиците на манометъра, за да се избегнат сериозни проблеми, съветват експерти

Повечето собственици на автомобили настройват налягането в гумите на своите автомобили, следвайки препоръките на производителите. Въпреки това, при горещо време, специалистите силно съветват да се намалят стойностите на налягане на въздух в гумите.

Оптималното налягане в гумите варира от 2 до 2,8 атмосфери – в зависимост от модела и теглото на автомобила, както и от размера на колелата. 

Стойността обикновено е еднаква за гуми с еднакъв диаметър, но за колела с различна широчина често се различава от 0,2 до 0,4 атмосфери.

Автопроизводителите посочват точното налягане в гумата, въз основа на многобройни тестове, които обаче са типични за идеалните условия на работа. Но с температурните промени налягането в гумата скача като долар срещу рубла.

Ето защо експертите препоръчват да се следят единиците на манометъра, за да се избегнат сериозни проблеми.

Когато стане студено, донапомпайте гумите с една десета над препоръчаното, а когато е горещо, както в случая с настъпващото лято, напротив, свалете налягането с една десета от препоръчаното, информира Bulgaria On Air.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии