-0.5 C
Пазарджик
понеделник, 13 януари, 2025

Пълнен шаран по стара рецепта

Подходящо ястие за трапезата на Никулден

Ако търсите изискана и вкусна рецепта за празнична вечеря на Никулден, този шаран, пълнен с лук и орехи, е перфектният избор.

Със своята ароматна плънка, богата на ядки и свежа зеленина, това ястие ще донесе уют и удоволствие на трапезата. Предлага се лесно за приготвяне и е чудесно допълнение към специални поводи и семейни събирания.

Необходими продукти:

1 кг шаран

1/2 ч. чаша олио

4-5 глави лук, нарязани на филийки

1/2 връзка магданоз

1/4 кг едро счукани орехови ядки

1 ч. лъжичка черен пипер

Сол на вкус

Начин на приготвяне

Измийте шарана добре и го почистете, като премахнете перките, люспите и вътрешностите.

В загрято олио запържете нарязания на филийки лук, докато омекне, и го свалете от огъня.

Към запържения лук добавете ядките и хайвера от шарана, предварително нарязани на дребно, нарязания магданоз, счуканите орехови ядки, черния пипер и солта. Разбъркайте добре сместа.

Напълнете шаранa с приготвената смес и го зашийте, за да не изтече плънката по време на печенето.

Печете шарана на умерено силна фурна до златисто и готовност, като време за печене може да варира в зависимост от размера на рибата, информира Bulgaria On Air.

spot_img
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии