25.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Решено е: Пенсионерите с под 526 лева ще получат по 100 лева за Великден

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Пенсионерите с пенсии под прага на бедността 526 лева, ще получат добавки за Великден от 100 лева. Това решиха депутатите, които гласуваха окончателно поправки в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Средствата, които ще бъдат необходими са 59 млн. лева. Срещу подобно раздаване на пари се обявиха от ПП-ДБ.

По данни на НОИ, добавката ще получат почти една четвърт от българските пенсионери. Дебатите в пленарната зала днес продължиха почти два часа.

От ДПС обясниха, че предлагат добавките за най-бедните пенсионери, защото те са и най-нуждаещи се. Оттам допълниха, че биха подкрепили и предложение за добавки на всички пенсионери, но само при редовно правителство.

От „БСП за България“ настояваха подкрепа да получат всички български пенсионери, а не само най-бедните. Основният аргумент, тези с пенсия с един лев повече не са по-богати.

От „Има такъв народ“ разкритикуваха останалите партии.От Националния осигурителен институт обясниха, че ще изчакат обнародването на промените в Държавен вестник и ще организират максимално бързо получаването на пенсиите.

Източник: БНТ

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии