15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Ще бъдат ли касирани изборите за Общински съвет в Пазарджик?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В Административен съд Пазарджик продължава делото, образувано по жалба на Бойка Маринска, Стоян Траянов, Антон Николов и Има такъв народ за нарушения при обявяването на имената на избраните за общински съветници в областния град.

На днешното заседание бяха изслушани съдебно-техническа експертиза от оглед и повторно преброяване на изборните бюлетини в 37 секции, както и съдебно-техническа експертиза от преглед и прослушване на записите за преброяване в част от тях.

От изнесените данни стана ясно, че в 164 СИК не са открити действителни бюлетини, а в част от проверените секции, валидни бюлетини са опаковани с надпис невалидни, действителни преференции не са отразени коректно. Всичко това навежда на мисълта, че изборите може да бъдат касирани. Мнение, което адвокатът на единия жалбоподател Бойка Маринска споделя, но не се приема от ответната страна – ОИК.

Делото ще продължи в края на месец май. До тогава ще бъдат извършени допълнителни експертизи на вече повторно преброените секции, ще се отворят чувалите и от още 15 секционни комисии.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии