19.8 C
Пазарджик
събота, 13 април, 2024

Стартира априлската кръводарителска акция в „Асарел“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Днес започна традиционната акция по доброволно кръводаряване на дружеството. Тя е част от националната кампания „Капка по капка-живот“ и отново се осъществява в партньорство с Районния център за трансфузионна хематология в Пловдив

Още от сутринта не липсваха желаещи да проявят един от най-висшите хуманни жестове, какъвто е доброволното кръводаряване.

Пръв сред доброволците беше 20-годишният Иван Попов, който работи в “Ремонт Рудник и ЦРБ” и дарява кръв за четвърти път.

Сред първите беше и колегата от дъщерното дружество “Асарел Ремонт” – Петко Дюлгяров, който над 20 години е редовен кръводарител и споделя, че освен за благородната кауза, го прави и от здравословна гледна точка.

До края на кампанията предстои да дари кръв и неговата съпруга Любка Дюлгярова, с която освен, че споделят едно работно място, са съпричастни и в това добро дело.

Добрин Добрев от отдел “Строителство” и екологът Невен Настев се включиха в акцията, дарявайки кръв за дете на свой колега. “Дарявам за 12-и път, но сега го усещам по-специално, защото знам на кого помагам”, сподели Добрин. Невен пък се “престрашава” да стане кръводарител за втори път в живота си и не скри усмивката от извършения хуманен жест.

До края на деня преминаха общо 23-ма души от Асарел, като сред тях са Крум Бакалов от отдел “Минно инженерство“, Николай Калайджиев и Иван Джубелиев от “Ремонт Рудник и ЦРБ”, Добрин Карайлев от ремонта на обогатителната фабрика и Недка Плачкова от “Асарел Ремонт”.

За по-добрата и безопасна организация в здравната служба е въведено предварително записване на часове. Всеки , който има желание да дари кръв, в името на това нечий живот да получи шанс за спасение, може да го направи и на 9, 16, 23 и 30 април от 9.00 до 12.00 часа.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии