19.8 C
Пазарджик
събота, 13 април, 2024

Топъл или студен ще бъде март

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от обичайните, става ясно от прогнозата за месец на март на НИМХ. Ще преобладава облачно време, на места, главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1800-2000 m – от сняг.

В източните райони ще има мъгла или ниска слоеста облачност и там дневните температури ще остават най-ниски. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността се очакват към 3-4 март.

Към средата на първото десетдневие ще има значителна облачност и валежи от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се понижат и ще се доближат до климатичните норми. Повишава се вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България.

До края на периода ще преобладава облачно време, ще има и валежи, предимно от дъжд. През второто десетдневие се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните.

Относително по-малка вероятност за валежи и периоди с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в началото и в края на десетдневието, а около средата му вероятността за синоптична обстановка с валежи на много места в страната е повишена.

И третото десетдневие се очаква да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната, а около средата и до края на периода изгледите са за предимно облачно време, чести валежи от дъжд и температури около и по-високи от обичайните за края на март.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии